UNE DEMARCHE RSE QUI PREND DE L’AMPLEUR

600 TON

van gerecycleerd gebruikt graan / jaar

of het equivalent van 25 gevoederde koeien per jaar

60.000 LITRES

van regenwater hergebruikt / jaar

of het equivalent van 400 douches (gemiddeld huishouden)

560.000 kwh

bespaarde elektriciteit / jaar

het equivalent van een 50 huizen tellende verkaveling

15 ton

plastic bespaard / jaar

of het equivalent van 350.000 plastic flessen

De geschiedenis van de brouwerij 3F

De geschiedenis van de 3F brouwerij is een moderne geschiedenis van respect voor traditie, familiale waarden en creatieve dynamiek.

UNE HISTOIRE D’AMITIÉ

Pierre et Rémy ont chacun, à leur façon, un lien spécial avec la bière et son histoire.

Pierre : son arrière grand-père est un brasseur belge confirmé.
Il décide en 2014, dans le cadre de son mémoire de fin d’études, de créer sa propre bière : La Forge.

Rémy : il est élevé au sein de la brasserie familiale à Douai. En 2015, il termine ses études de commerce et développe, lui aussi, une appétence certaine pour la production de bière.

Samen ontwikkelen de twee jongeren het project om een brouwerij op te richten, gesteund door hun familie, die hen enerzijds in staat stelt het project te financieren en hen anderzijds een zekere ervaring en talrijke raadgevingen op brouwerijgebied bijbrengt.

La Brasserie 3F n’est autre que la rencontre de leurs aspirations et de leurs 2 univers, si particuliers.

Elle prend vie à Frameries, en Belgique, et son nom fait écho aux 3 fontaines encore en activités de la ville de Mons, située juste à côté.

De mede-oprichters

Pierre Dessy
Pierre Dessy
Nog een student, begon hij te BROUWen in zijn garage van emmers van 30 liter! Het lanceert zijn microbrewery in 2014 en verhoogt zijn productie tot 30.000 hectoliter

Rémy d'Aubreby
Rémy d'Aubreby
Rémy maakte zijn eerste stappen in de familiebrouwerij vanaf zeer jonge leeftijd, en is vertrouwd met de geur van brasem granen! Op 9 jaar oud bezoekt hij zijn eerste brouwerij. Op 24-jarige leeftijd lanceert hij zijn eigen brouwerij.


De figuren van Brasserie 3F

La Brasserie, située au 5 avenue du parc d’aventure scientifiques à Frameries, s’étend sur 2000 m² et
Dispose d’une capacité de production de 30 000 hl de bière/an.

De infrastructuur

Laboratorium

Flash pasteuer

vullen lijnen flessen en drums

fles fermentatie

De geheimen van Brasserie 3F's Master Brasseur

De gebruikte grondstoffen worden direct op het terrein opgeslagen in ruimtes die aangepast zijn aan hun verschillende instandhouding. Vochtigheid, temperatuur, licht: geen eigenschap wordt verlaten erachter.

Duurzame ontwikkeling

Les drêches, résidus de céréales utilisées pour brasser, sont réutilisées par les agriculteurs locaux afin de nourrir leur bétail.
L’eau de pluie est récupérée de façon à être utilisée pour le nettoyage des sols.