Turn up your tasting evenings with friends by offering them the combination of beer and cheese.

Connaissez- vous l’association Cheese & Beer ?

Aujourd’hui, cette association « bière et fromage » semble être de plus en plus appréciée mais cela ne date pas d’hier. En effet, cela fait longtemps que certains fromagers associent leurs fromages avec ce produit houblonné.
A travers les nombreux types de bières existants, il s’est avéré que la bière s’associe à merveille aux variétés de fromages.

So, in order to make an optimal tasting, we suggest the type of beer to serve according to its variety of cheese.

 

  • Avec les fromages frais tels que les fromages blancs, crémeux, brousse…

    • Light and slightly bitter blond beers will be preferred.
  • Avec les fromages dont la croûte est lavée type Munster, Maroilles, Langres :

    • Beers of character, brown or blond, strong enough in alcohol will be preferable.
  • Avec les fromages à croûte fleurie type Camembert, Brie, Coulommiers :

    • The beers are fairly light and not very bitter.
    • The slightly amber beers.
  • Avec les fromages à pâte pressée non cuite tels que le cantal, le reblochon ou encore de la tome :

    • Choose beers that are both strong and fruity.
  • Avec les fromages à pâte pressée et cuite tels que le comté, l’emmental, le gouda :

    • Opt for lagers that are fruity enough for young cheeses.
    • Lean for more alcoholic and bitter beers for older cheeses.

Last tip:


In order to enjoy all the flavours during your tasting, we recommend you to start with the low-bodied cheeses and gradually continue towards the more intense cheeses.

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