Onze producten

De geschiedenis van Dubbel en Tripel wortelt in de traditie van de Belgische brouwers. In die tijd creëerden ze bieren met verschillende alcoholpercentages omdat brouwers destijds het exacte alcoholpercentage in hun bieren niet nauwkeurig konden bepalen. Daarom gebruikten ze namen om de sterkte van hun bieren aan te duiden: Dubbel, een bier sterker dan een gewone pils, en Tripel, een bier dat nog sterker was dan de Dubbel. Deze bieren, rijk aan smaak, werden al snel iconisch.

À cette époque, alors que la bière simple était accessible à tous, les bières Dubbel et Tripel étaient réservées que pour certaines personnes : la Dubbel pour les abbés et la Tripel pour les invités de marque. Une légende raconte même que la Quadrupel, encore plus puissante, était destinée aux rois et aux papes.

Vandaag probeert de brouwerij deze traditie in ere te houden en superieur speciaal bier toegankelijk te maken voor iedereen, door de klassieke benamingen te gebruiken en bij te schaven waar nodig. Bovendien zet het merk de legende verder, en geeft het iedereen de kans om zich een koning te voelen met zijn Quadrupel.

De Dubbel

VERKOZEN TOT BESTE BIER TER WERELD VAN DE WERELD
IN ZIJN CATEGORIE 
« EEN BIER OM TE HOUDEN EN VOOR HET SEIZOEN »

De grootste uitdaging was om de Dubbel te herontdekken, met behoud van de historische benaming. De brouwerij wilde een speciaalbier creëren met een lager alcoholgehalte dan de Tripel, tussen 6% en 7% maar dit met dezelfde gist. In plaats van de trend van donkere bieren te volgen, kozen ze ervoor terug te keren naar een vergeten recept: De witte Dubbel op basis van tarwe. Het resultaat is een bier dat ongelooflijk makkelijk drinkbaar is, maar toch rijk en intens van smaak.

De Tripel

DE ORIGINEEL

De Dominicains Tripel is een blond bier met gouden accenten. Doordat het bier gefilterd wordt, is het lichter en dus gemakkelijk te drinken. De eerste aromatische toetsen zijn opvallend en worden gekenmerkt door de smaak van gist. De gerstemouten en alcohol ronden het droge silhouet af en contrasteren met de afdronk. De hop geeft eerder kruidachtige toetsen vrij, genuanceerd door de zoete peperige smaak van koriander.

De Quadrupel Quadrupel

DE MYDE

Eenmaal in het glas presenteert de Quadrupel zich met een witte, romige en rijkelijke schuimlaag. De aanzet in de mond is complex: een rondheid die wordt gekenmerkt door de speciale mouten vermengt zich met de fruitige esters afkomstig van de hoge gisting. Een uitzonderlijk soepele en droge overgang contrasteert met het hoge alcoholpercentage. Tot slot maken de Herkules- en Saaz-hopsoorten met plantaardige smaken deze verrassende en gul smakende quadrupel compleet.

ONS SERVEER / PROEF ADVIES

Om onze Dominicains bieren te kunnen proeven en hun rijkdom ten volle te kunnen waarderen, is het belangrijk om bepaalde serveergewoonten te respecteren. Bij voorkeur worden de bieren geserveerd aan een temperatuur tussen 6 en 8°C. Zo onthullen ze de complexiteit van hun aroma's zonder dat hun subtiliteit door hun frisheid wordt gemaskeerd. Bij deze temperatuur komen de smaken het best tot hun recht en ontstaat er een evenwichtige smaakbeleving. 

Het is ook van belang dat u de inhoud van de fles niet verdunt met water of ijsblokjes. Onze bieren zijn gebrouwen om puur te drinken.

Voor een optimale beleving schenkt u de drank voorzichtig in een glas, zodat er een mooie schuimkraag ontstaat en de aroma's zich kunnen ontwikkelen. Het gebruik van het juiste glas – bij voorkeur een tulp- of ballonglas – maakt het verschil bij het vastleggen van elke smaaknuance. Onze Dominicains bieren nodigen u uit voor een authentieke ervaring, ontworpen voor de smaakpapillen die op zoek zijn naar verfijning en genot.

nl_NL_formalNL