Le verre à bière !  

Amateurs de bières ?  Envie de boire sa bière dans le verre qui lui est approprié ?
Mais vous n’êtes pour le moment pas équipé comme il se doit ou vous ne vous y connaissez pas assez ?
Quel verre à bière choisir pour vos dégustations ?

Pinte, Tulipe, Calice, Ballon .. Nous vous aiguillons pour que vous réussissez vos dégustations.

Le Ballon

Wijnglas type is al een goede start. Inderdaad, de wijnglas serveert zowel wijn, Cognac, maar ook bier. Het maakt het mogelijk om de vloeistof te ventileren om alle smaken te waarderen.

Bier en wijn hebben echter niets gemeen. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van uw bierglazen.

Le verre à bière Flûte


Utilisés pour les bières Pils, ces verres aux bords droits, n’ont rien avoir avec les flûtes à champagne. Cette forme de verre haut favorise donc la carbonatation de la bière (quantité de dioxyde de carbone présent dans la bière) et la persistance de sa mousse.

Dit glas is ideaal voor mousserende bieren, het kan gebruikt worden voor lagers, lambiek en fruitige bieren.

Faites attention lorsque vous versez votre bière, à ne pas aller trop vite, vous risqueriez d’avoir un col de  mousse trop grand.

Het Tulpenbierglas

Utilisés pour des bières Ale. C’est une forme ballon avec des bords évasés qui permettent d’aérer la bière dans le verre pour en dégager tous ses arômes.

De persistentie van het schuim is makkelijker in de zin dat wanneer je een biertje van dit type smaak, zullen we een boeket van aromatische meer potente in de mond met deze vorm van glas. Het feit van het hebben van flounted randen zal ook toestaan dat de opkomst van bubbels om altijd te houden zijn bier bubbels.

Le verre à bière Calice

Gebruikt voor abdij-en Trappistenbieren. Het is een glas te voet lijkt op de tulp glas, maar de voet is niet zo dun en de kraag is zeer breed. Het doel van dit soort bier is om het mos naar beneden te brengen sneller in om weg te geven aan de complexe aroma's die het componeren.

Le verre à Weizen

Gebruikt voor typisch Duitse bieren die minstens 50% tarwemout in het recept bevatten. Dit zijn hoge, voetloze glazen die een optimale verspreiding van de bananenesters bevorderen (een groep gunsten die verband houden met de fruitige smaken in het bier, geproduceerd door gist tijdens de gisting) en specerijen van Belgische en Duitse tarwebieren.

La Chope

Gebruikt voor Duitse bieren. Uitgerust met een handvat houdt de mok het bier koel.

In België zijn de bierspelers meer geneigd om bier te proeven in het glas van het merk. Ze zijn vaak ontworpen voor hun eigen bieren en om alle smaken naar boven te halen, om het sprankelende of niet te accentueren, maar ook om een smakelijk hoofd te houden. Het is altijd interessant om een eigen collectie bierglazen van elk merk te hebben.

Zo kunt u onze glazen vinden, de Brasserie 3F biedt glazen aan om uw bieren dominicainste begeleiden.

 

Plus d’articles : Cliquez ici