Politique de cookies
In 2013 ontmoetten Rémy d'Aubreby en Pierre Dessy elkaar tijdens een gesprek over hun gedeelde passie voor bier en begonnen ze na te denken om hun eigen brouwerij op te richten.
Rémy, issu d’une famille franco-belge de brasseurs depuis 4 générations, décide de concrétiser ce projet avec Pierre. La brasserie familiale de Rémy, « Les Enfants de Gayant », avait été vendue en 2010, mais sa passion pour la bière, nourrie depuis l’enfance, s’est renforcée grâce à l’expérience de son père Patrick.
Pierre, lié à la brasserie Verhaeghe par sa grand-mère Geneviève, partage également cette passion, influencé par son oncle ingénieur brasseur, Alain Dessy. Dès ses études, il brasse sa première bière amateur dans son garage, remportant en 2014 le concours Brouwland.
In 2014 werd het project werkelijkheid met de zoektocht naar financiering en een industriegrond in Frameries. Deze vonden ze net tegenover SPARKOH! Op deze locatie gebouwd op voormalige mijnen, wordt water uit het stedelijk waterleidingnet gebruikt in plaats van grondwater, vanwege de al ontgonnen bodem.
Dit detail vormde de inspiratie voor de naam van de brouwerij: 3F, wat komt van 3 fonteinen verwijzend naar de 3 oude fonteinen van Mons (Bergen).
De bouw werd in 2016 afgerond en de eerste bieren werden gebrouwen. Na twee jaar van verbetering werden de recepten in 2018 afgerond onder de naam « Dominicains ».
Productiesite
Partners: cafés, hotels, restaurants
Retailverkooppunten Dominicains
Productiecapaciteit
De komende jaren gaan er diverse projecten in uitvoering… Hieronder enkele voorbeelden.
Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore temporibus consequuntur, vim ad prima vivendum consetetur. Viderer feugiat at pro, mea aperiam