Verhoog de warmte tijdens uw proeverijen met vrienden door hen de combinatie van bier en kaas aan te bieden.

Connaissez- vous l’association Cheese & Beer ?

Aujourd’hui, cette association « bière et fromage » semble être de plus en plus appréciée mais cela ne date pas d’hier. En effet, cela fait longtemps que certains fromagers associent leurs fromages avec ce produit houblonné.
A travers les nombreux types de bières existants, il s’est avéré que la bière s’associe à merveille aux variétés de fromages.

Dus, om een optimale proeverij te maken, raden wij het type bier aan volgens de verschillende kaassoorten.

 

  • Avec les fromages frais tels que les fromages blancs, crémeux, brousse…

    • Lichte en licht bittere blonde bieren krijgen de voorkeur.
  • Avec les fromages dont la croûte est lavée type Munster, Maroilles, Langres :

    • Bieren met karakter, bruin of blond, sterk genoeg in alcohol hebben de voorkeur.
  • Avec les fromages à croûte fleurie type Camembert, Brie, Coulommiers :

    • De bieren zijn vrij licht en niet erg bitter.
    • De iets amberkleurige bieren.
  • Avec les fromages à pâte pressée non cuite tels que le cantal, le reblochon ou encore de la tome :

    • Kies bieren die zowel sterk en fruitig.
  • Avec les fromages à pâte pressée et cuite tels que le comté, l’emmental, le gouda :

    • Kies voor lagers die fruitig genoeg zijn voor jonge kazen.
    • Leun voor meer alcoholische en bittere bieren voor oudere kazen.

Laatste tip:


Om te genieten van alle smaken tijdens uw proeverij, raden wij u aan beginnen met de lage-bodied kazen en geleidelijk verder naar de meer intense kazen.

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