Bier is wereldberoemd en alom geconsumeerde drank wereldwijd.

Dit is water, granen, gist en hop.

Pour réussir sa bière artisanale, il est important de bien choisir ses ingrédients comme le houblon afin d’obtenir un goût satisfaisant.

Wat u moet weten over hop

 

Hop of Humuluslupulus is een klimplant van de cannabinaceae familie. Het is het belangrijkste ingrediënt dat het mengsel kan worden genoemd een "bier", anders zou het een cervoise. Voor de vervaardiging van bier, gebruiken de brouwers de bloem van de vrouwelijke installatie die een gouden geel poeder bevat.

Hildegarde de Bingen gebruikte in de 12e eeuw voor het eerst hop in bier. Zij was de eerste die de aseptische en conservatieve eigenschappen van deze plant ontdekte. Bovendien zou het bier kunnen beschermen tegen de verspreiding van bacteriën...

De hop heeft Alfas (AA) zuren die geven het een bittere smaak, die in contrast met de zoete dranken door de mout op dat moment. Dan, dankzij de oliën, het bier is begiftigd met een aroma of een parfum.

Over de hele wereld, zijn er meer dan 100 variëteiten van hop en elk van deze planten heeft een specifieke geur. Gebruikt als een variëteit van bier, hop zijn vaak gekozen op basis van hun mate van bitterheid, evenals hun aromatische profiel.

 

Gebruik van hop als een verscheidenheid van bier

 

Hop wordt vaak verwerkt in het mengsel van mout en kokend water. Afhankelijk van het resultaat dat u wilt bereiken, is het mogelijk om deze manier van werken te veranderen. Om een bitterder bier te verkrijgen, wordt het aan het begin van het kookproces gegoten. Deze stap duurt ongeveer 60 tot 90 minuten.

Om het maximale aroma in uw bier te verkrijgen, is het raadzaam om het binnen twintig minuten voor het einde van de kooktijd in het bier te gieten. Op deze manier verdampen etherische oliën niet snel. Sommige brouwerijen voegen aan het einde van de kookperiode hop toe om de smaken meer aanwezig te maken.

Om bitterheid te voorkomen, is er de techniek van ruwe hoppen, die bestaat uit het gieten van de hop alleen wanneer de gisting is voltooid. Fruit bieren zoals Simcoe worden dan verkregen.

Deze verschillende methodes worden soms gecombineerd om een bier te krijgen dat zowel bitter als op smaak gebracht is.

 

Plus d’articles : Cliquez ici